La internet descentralitzada només triomfarà quan sigui eficient inflant els egos.

Elon Musk ha comprat Twitter i tothom s’ha tornat boig. Tothom ha decidit que Twitter ha mort, quan encara funciona, i tothom està buscant alternatives com si fos la fi del món. Twitter està en molt mala posició, però no és tant perquè Musk l’hagi comprat. El problema és que Twitter no ha guanyat diners pràcticament mai. Bàsicament, teniem tot el debat públic gestionat per una empresa que generava pèrdues i que fomentava un model de comunicació pública que ha desestabilitzat fortament els sistemes democràtics, a la vegada que passava per ser un model inclusiu i woke. Pot ser aquest és el problema de veritat, pot ser el problema és que l’amo de Twitter no té la ideologia que toca.

Twitter és perillós i ho sabem tots, simplement se li perdonava perquè deia el que havia de dir per tenir tranquil·les a les elits políticament correctes. Això em porta al tema que em preocupa més, que és la gran distància entre els actes i les paraules de tots aquests que diuen que es preocupen tant pel món digital. Llegint et vas trobant perles com aquesta:

For me, the best thing that has come from the Twitter dumpster fire is that I have been posting here instead. Let’s hope for a revival of the independent web, the platforms for which people pay, the Substacks and Word Presses and the like. The better internet we all deserve.

The Twitter Advertiser Exodus – Caterina Fake

La fundadora de Flickr ha necessitat que Twitter hagi estat comprat per algú d’una ideologia diferent a la seva per tal de començar a escriure en un blog independent. Quan Twitter era woke a tothom li anava bé. De fet, a tothom li anava bé perquè ningú no creu pas en la internet descentralitzada o independent. En el que creu tothom (i en això hi hem caigut tots) és en atraure l’atenció. L’atenció era a Twitter i tothom que volia atenció va anar al Twitter (a escriure-hi sobre la internet descentralitzada i la inclusió). És així de simple. Ara que defensar Twitter es pot interpretar com donar suport a una ideologia anti-woke, doncs ara se’n van perquè l’únic que els preocupa és quin impacte pot tenir això en la seva reputació digital. Acabaran tots agregats a la propera plataforma que sigui capaç de generar l’atenció que tota aquesta gent necessita per satisfer el seu ego i guanyar-se la vida.

Siguem clars. Ningú no creu en la internet descentralitzada. El dia que tenir una internet descentralitzada generi una economia de l’atenció que generi famosos, llavors tothom correrà cap allí. Així som els humans, així és la nostra natura caiguda. Vendríem la nostra mare per un grapadet d’atenció.

A %d bloguers els agrada això: